Online Terapi
Online Terapi Nedir ?
Online terapi; çevrimiçi olarak veya mobil cihazınızla size sağlanan psikolojik destek, bilgi, terapi vb. yardımlardır. Birçok farklı çevrimiçi terapi türü mevcuttur. Bazıları, psikolojik bir sorun için yardım isteyip istemediğinize karar vermenize yardımcı olacak tarama araçları ve kontrol listeleri kadar basittir. Yapılan araştırmalar ışığında çoğu insana yardım etmenin çok etkili bir yolu olduğu ortaya çıkmıştır. Bilgisayar, tablet veya akıllı telefon ile kolayca erişilebilir. Online terapi, aşağıdakiler dahil olmak üzere farklı zihinsel sağlık bozukluklarına yardımcı olabilir:
- Depresyon
- Doğum sonrası depresyon
- Kaygı
- Panik Atak
- Travma Sonrası Stres Bozukluğu
- Obsesif Kompulsif Bozukluk
Online Terapinin Faydaları ?
Bazı insanlar online terapiyi yararlı bulabilir çünkü size uygun olan saati daha kolay seçebilirsiniz. İşten sonra veya gece geç saatlerde, çocuklar uyurken ve hafta sonları online terapiden faydalanabilirsiniz. Ayrıca, zaman veya mesafe nedeniyle düzenli tedavi seanslarına kolayca gidemeyen kişilere de yardımcı olabilir. Yüz yüze gelme konusunda endişe duyan kişiler için de tercih edilebilecek terapi metodudur.
En İyi Online Terapist Kim ?
Online terapi arayan kişilerin pek çok seçeneği vardır ve insanlar ” Ankara en iyi online terapist ” ya da ” En iyi online terapist Ankara” gibi arayışlara girmiştir. Ancak terapist ararken dikkatli olmak çok önemlidir. e-Terapi sunan bazı insanlar sertifikalı veya lisanslı olmayabilir ve bu; etkisiz iyileşmeye ve muhtemelen tehlikeli bir sonuca yol açacaktır. Alanında kendini kanıtlamamış sahte kişilerle kişisel verilerinizi paylaşarak kimlik hırsızlığına ve diğer dolandırıcılık türlerine maruz kalabilirsiniz. Bu bağlamda e-Terapi almak için; klinik hizmeti veren ve alanında tecrübeli psikologları tercih etmeniz önerilir.
Online Terapi Dezavantajları Nelerdir ?
e-Terapi’nin bazı dezavantajları olabilir. Bu tedavi metodunu tercih etmeden önce bunları göz önünde bulundurun:
- İletişim eksikliği: Video konferansla bile, terapist gözbebeklerindeki değişim, huzursuz ayak hareketleri veya göz-beden seğirmesi gibi belirtileri fark edemeyebilir.
- Kişinin e-postası saldırıya maruz kalırsa gizlilik sorunları.
- Ekipman kullanımıyla ilgili sorunlardan kaynaklanan aksaklıklar.
- Teknolojiyle ilgili yetenek eksikliği, önemli bilgilerin uygun şekilde depolanmaması yada ekipmanın doğru kullanılmaması durumunda gizlilik problemlerine yol açabilir.
- Komplike ve ağır seyreden zihinsel sağlık sorunlarını değerlendirmede zorluk.